Fraskriver seg alt ansvar dersom du skulle føle deg truffet... det er bare å la være å stå i veien.

torsdag 1. oktober 2009

Seasonconfuseness



Sesongforvirring er en særdeles utbredt sykdom som rammer de fleste norske butikker i mellomsesongene. Når det ikke er sommer lengre, men ikke blitt helt vinter. Når vinteren nærmer seg slutt, men en må fortsatt bla noen sider i kalenderen før en finner utepilsmåned nummer èn. Da slår sykdommen inn på sitt verste. Noen lett gjenkjennelige symptomer på dette kan være: bikinisalg i februar/ avslutte bikinisalget i juli. Høstkolleksjoner presenteres i blader i mai, og kakemenn er lett tilgjengelig i september. Dersom du ikke husker om julaften var 24 desember eller oktober er du hardt rammet.


Selvsagt kan en som regel ikke selv noe for de sykdommene en har dratt på seg (les: som regel, klamydia er nok verken medfødt eller arvelig) men det finnes måter å unngå slik forvirring, og jeg mener en bør ta tak i disse metodene. Fortsetter det slik ser jeg for meg et land med kun sesongforvirrede mennesker, og snart deler vi ut julegaver rundt st. Hans bålet. Vi reiser jo allerede på sommerferier til Gran Canaria i desember, så hvorfor ikke. 


Metodene er ganske enkle. Marker kalenderen i 5 forskjellige farger. Grønn: april, mai, juni. Gul: juli, august. Brun: september, oktober november. Rød: desember. Blå: januar, februar, mars. I den grønne perioden er det tillatt å: introdusere bikiniene, reklamere for is, og sende lystige sommerreklamer. Den gule perioden skal brukes til å: fortsette med bikiniene og isen, sommerkolleksjonen kan i slutten av perioden få gul lapp med 50% på. Brun: nå er det en passende tid å komme med høstkolleksjoner. Når den røde perioden med en enslig måned kommer krypende, DA er det fullt lovlig for kakemenn og julepynt å innta butikkhyllene med storm. Juletreet skal fortsatt ikke inn i stuen før du kan telle ned til den store aftenen på èn hånd. Når den blå markeringen kommer til syne skal alt som heter jul og julestæsj være borte. Da er det vinterklær og ski/snøfjøl det skal gå i, kun det. Helt i slutten kan påskeharene få titte frem, ikke før.


Verre er det altså ikke. Så kjenner du deg igjen i flere enn ett av symptomene, oppsøk hjelp eller følg fargekodene, så vi slipper et fullstendig sesongforvirret land.

1 kommentar:

  1. Du er dyktig, Henriette. Sabla tidig, rett og slett. I know what you mean ;)

    SvarSlett