Fraskriver seg alt ansvar dersom du skulle føle deg truffet... det er bare å la være å stå i veien.

mandag 10. januar 2011

Gjest om fest: Mads Thomassen

Solborg Folkehøgskole er en skole tuftet på sunne, kristne verdier, og med dette mener jeg et solid feste i avholds- og bedehuskulturen som blomstret for cirka hundre år siden. Alkohol er sett på med argusøyne. Gangsamlinger handler mer om rus enn gangens velvære og trivsel. BARE FOR Å GNI DET INN. All respekt til avholdsfolk, men jeg gidder det ikke. Sjenanse, «daddy issues» og generelt heminger forsvinner når promillen blir faretruende høy, men hva gjør det? Øl er snarveien til moro. 
Men for hver vanskelige situasjon finnes en kreativ løsning. Hva gjør vi? Vi leier oss inn på hotell, og fester som ekte rockestjerner. Knuser dører, senger, flasker og glass. Røyker, snuser og ikke minst; drikker som om morgendagen ikke eksisterte. Er man tvunget avholds i lengre perioder finnes det bare én måte for å oppveie dette. Drikke mer. Man må jo ha valuta ut av pengene. Om man husker kvelden er ikke like viktig. Føkk hukommelse, kan jeg få mer tequila Skorstein?
Denne helgen var intet unntak. Leiligheter og hotellrom ble anskaffet for kvelden – selvfølgelig med så mange personer per kvadratmeter som mulig. Har man sett en togvogn i India vet man hva jeg snakker om.


Det handler om økonomi. Mindre penger på romplass er lik mer penger til øl og sprit. Dette er viktig, for hendelsesforløpet for Solborg-elever på byen er ikke som alt annet. Man har først et førvors på hotellrommet, så har man et vors sammen med så mange andre Solborgere som mulig og tilslutt drar man på en eller annen lame nattklubb der 16 år gamle kurdiske gutter tafser på jentene,  guttene blir slått ned av hissige militærgutter fra Madla og noen stipendiater ødelegger kneet mens de gjør en severdig versjon av Tsjernobylbarnet.
Selv var undertegnede på et hotellrom mens han drakk seg opp når han ble ringt og spurt om han kunne hjelpe til å gjøre vorset i nevnte leilighet bra. Etter bildene å dømme diskuterte man tydeligvis påvirkningskraften av Dostojevskijs litteratur i samtida. Ikke noe særlig kult med andre ord. 


Heldigvis visste noen hvordan man kunne piske opp stemningen. Partymaker Mads var bare én telefonsamtale unna!
Med en gang undertegnede satte seg ned i sofaen begynte noen å råkline. Stemningen blir bedre!
Ikke nok med det! Noen morsomme triks, og hva skjer?


Folk går av skaftet! Bryst beføles!




Og siden stemningen var så god, så ønsket selvfølgelig beundrere å bli sett avbildet med undertegnede!










Selvfølgelig var det også noen som ikke klarte å kontrollere seg, og var mer dristige enn andre!



Med en så skyhøy stemning er fallhøyden stor. En liten tabbe blir fort en stor en, og når ett glass knuses kan stemningen fort bli ødelagt!


Hva skjer! Har partymakeren gjort en tabbe! Hva synes deltagerene om dette?!


Åh nei, åh nei! På tide å skygge banen!


Men det regner! Dette får man ordne opp i istedet!




Kanskje om man hjelper?


Hjalp det? Yes!

Og stemningen er på topp igjen!





Takk til Mads Thomassen/Undertegnede, og takk til Henriette som ble full nok til å godta slik sjikane på egen blogg. Jeg blir flau. 

4 kommentarer: